MARTÍNEZ, LAURA

Bon día a tots! Sóc Laura Martínez de la classe del 21A tinc 16 anys i aquest es el meu wikispaces on posare les entrades del meu portfoli que més m'han agradat durant el curs, quan vam començar no coneixia molt els funcionaments del portfoli, del wiki... En general no coneixia ninguna, espere que us agrade les meues entrades i pugueu vore el treball i el seguiment del curs que hem fet tota la classe ja que solament queden pocs díes per a l'estiu i així recordem un poc tots els moments del curs.

238c0da5760634f6b87695ee9b89b661.jpeg

Setmanes del 6 al 16 de maig!


Dimarts día 6:
Toni ens va donar un full amb una activitat que consistix en trobar les errades de cada paragraf, Toni ens comentava en classe que el error més habitual que fem es la falta de cohesió a l'hora de parlar o escriure un text.Llegim totes les errades i encontrarem en l'ortografia,accents.. entre altres errades molt comuns.
external image errores-en-los-social-media.pngDesprés parlarem en classe de com puguem evitar aquestes errades i la millor forma sin ningun dubte es fent practica.


Dijous día 8:
Aquest día va ser de vaga jo no vaig anar al institut i molts de la classe tampoc, per tant d'aquest dia no puc comentar res en concret. ANIREM A LA VAGA A RECLAMAR ELS NOSTRES DRETS!

Divendres día 9:
Aquest dia parlarem del treball cretiu de Terra Baixa de Angel Guimerà, havia varies opcions...
Llegir un poema i grabar-ho,fer una novela, fer un videolit...entre altres.
Jo vaig pensar en fer el videolit amb la cançó de Stay de Rihanna, va ser el meu primer pensament en eixe moment.
external image Video-marketing-online11.jpgSEGUENT SETMANA:

Dimarts día 13: Aquesta classe básicament ferem un full de la cohesió corregirem les errades i després parlarem del videolit i de com fer-ho, la veritat esque pareix bastant interesant tenim que buscar imatges de Terra Baixa i música y posar-lo fent un video!

Dijous día 15: Aquest día Toni va possar tots els videolits en el seu PC, increíble que originalitat dels companys m'agradaren molt tots, els altres companys tenien que puntuar també els videolits junt a Toni i posarse d'acord en la not, quasi tots van rebre una nota molt bona, jo l'entregaré el proxim día que tinc que fer uns xicotets detalls al videolit!
external image video-SEO-google.jpg

Divendres día 16:
El divendres Toni va repatir una fulla amb els conectors mes importants i continuarem veient els videolits dels companys del 21T.

COMENTARI PERSONAL
-
Aquesta entrada va ser de les últimes que vaig posar al porftoli, quan vam fer el videolits, sin dubte aquesta setmana va ser molt entretinguda amb els treballs creatius i la vaga del institut per a reclamar els nostres drets. El meu videolit era un booktrailer amb la cançó de Stay de Rihanna i vaig donar-li a Toni el treball més tard però l'experiencia de fer el videolit i després puntuar el dels altres companys va ser molt divertit i vaig gaudir molt visualitzant diferents videolits, ENTRADA Nº 10 EN EL RANKING!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU!L' últim dia també Toni ens va donar uns exemples de frases mal fetes en el blog i nosaltres teniem que corregirles i encontrar els errors, aquests exercicis el vam fer tota la classe, va ser un día tranquil.
Ja estiguem més calmats ja hem fet tots els controls i aquesta setmana será mes vaga, l'únic...
falta saber les notes dels dimarts, arriba el nadal i les festes!
Tota la classe vam estar corregint les frases i donarnos conta dels errors que tingueren.
I prácticament no va ocurrir més aquesta última setmana, estiguem a la espera de la sort o la desgrácia!BON NADAL A TOTS I GAUDIREM ELS DÍES DE FESTA QUE PRONT TORNAREM A LA RUTINA ALTRA VEGADA !!!


external image santa_claus.jpg


MOLTS BESETS, AIXÍ OS DEIXE UNA CANÇÓ !!! ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOUU!!!


http://www.youtube.com/watch?v=yXQViqx6GMY


COMENTARI PERSONAL

- Quins records veritat? Sin dubte en el meu ranking aquesta entrada es molt important, es increíble com pasa el temps no? Era nadal i ja voliem tots descansar unes setmanes al començament del curs, a vegades m'agradaria tornar a viure aquests moments i recordar que sentíem aquest día i que pensavem. ENTRADA Nº 9 EN EL RANKING!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nou curs!!!


Bé, després de passar 3 mesos de vacançes, comença el nou curs... la veritat és què per a mi a sigut un canvi prou gran, nous companys, nous professors, noves instal·lacions... un poc de tot, Toni és el meu nou professor de valencià, hem començat les classes parlant un poc del tema del wiki, de les normes, del funcionament de la classe, pareix que enguany res de llibres, començem bé no? així que en aquest blog anirem publicant com ens a anat el dia i les classes, l' altre dia comentarem diversos poemes en grups, era una bona activitat per a començar la veritat és què sí, i res espere que aquest curs vaja prou bé i sempre amb ganes de treballar i de fer unes classes agradables i divertides, amb ganes de aprendre, espere que un dia consigna entendre el tema del wiki... ja vorem ja vorem... perquè he començat un poquet en els núvols i prou més, ja contaré com aniran les altres classes.

COMENTARI PERSONAL

-La meua primera entrada del curs...Que no vaig tindre ni idea de com utilitzar el portfoli, sin dubte aquesta entrada també mereix un lloc açí, aquest día comentaren els poemes del llibre ''Les veus del temps'' té molts records aquesta entrada ja que jo, junt a altres companys començaren el nou curs en un nou institut, aquest día era dels primers del curs i practicament ningú ens coneixiem, hui en día hi ha una gran confiança entre nosaltres i per això aquesta entrada esta en el lloc Nº 8 EN EL RANKING ja que aquest día va començar una nova etapa en la nostra vida.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Notes de l'éxam i començament de les seguents exposicions!


L'altre grup en expossar eren Carlos, Raquel, Lucia, Sergio i Adrián que parlarien dels poetes arabigovalencians, cada vegada quedava menys per a parlar el nostre grup.
Toni ens va donar les notes de l'éxam que conta 1 punt dins de la nota final de l'evaluació, la veritat
esque el meu éxam no va tindre molt de éxit, vaig sacar un 3'8, con 1'2 punts menys de faltes..
quina vergonya, jo el vaig ver tot perdut, pero era el començ i tenia que avançar i aprendre dels meus errors
Les seguents setmanes seguirem amb les exposicions dels meus companys.

external image suspenso.jpg


COMENTARI PERSONAL


- He escollit aquesta entrada perquè el primer trimestre vaig suspendre Valencià i recorde perfectament que no em vaig aplicar sufiçientment en la 1ª evaluació, volia aprendre pero jo que sè, era el començ del curs i jo todavia estava pendient de l'estiu, però en la 2ª evaluació vaig remontar completament d'un 3 a un 7 i vaig vore que amb esforç i treball es una assignatura que pots gaudir i aprendre molt en tots el sentits i per això aquesta entrada té el Nº7 EN EL RANKING per la remontada de notes i tot amb esforç per aconseguir el que vulgues, una gran lecció que vaig aprendre.FINAL DE LA SEGONA EVALUACIÓ!


Fins que les entrades les vaig fer un poc a destemps...
Parlaré del descans que ja tinguerem tots incluit el professor, les dos últimes setmanes hem fet les classes molt mes fluixes.
Toni ens a donat la nota del control de coherència i vaig aprovar amb un 6'2 estic molt contenta pareix que he pogut recuperar Valencià ja que la avaluació anterior va suspendre, esta volia posarme les piles i presentarme com voluntaria algunes vegades crec que m'ajudat molt, espere que la tercera evaluació siga aixina de centrada i recupere Valencià de totes maneres no sap la nota definitiva, conten molts factors, ja vorem com anira tot, crec que he tingut sort... sort no, esforç pero aconseguir el meu proposit aprobar i disfrutar de les falles!

external image cartel-fallas-2013.jpg
GAUDIR TOTS DE LES FALLES 2013 !

COMENTARI PERSONAL
- He agafat esta entrada per tot el treball que hem fet aquesta evaluació, aquest curs a estat ple de vagues i festes, con aquesta entrada recorde perfectament quan arrivaren les falles i tot el esforç que vam fer al segon trimestre i tindre unes vacançes com aquestes no tenen preu i per a mi les falles es simplement increíble, tot va anar molt bé junt amb el que vaig aprendre de la cohesió per a escriure texts que tinguen sentit, per això esta entrada té el Nº 6 EN EL RANKING!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Paraula viva 2013!
El día que vam llegir els poemes en la sala d'actes, Toni ens va gravar la veritat esque jo estava molt nerviosa en el mateix moment em tremolaren les mans al llegir, però va ser una experiència molt divertida i per a recordar. Aquesta setmana el 30 d'abril Toni va explicar que hauríem de fer un portfoli personal cadascun i posar 10 de les entrades que ja teníem en aquest blog i publicarles, ens va posar un vídeo de la cohesió i continuem corregint la fulla de les oracions que tenim que traduir al valencià.

Començem maig!
Toni el día 2 ens va posar les gravacions de la tertulià de Terra Baixa i posar-li nota entre tots a cada gravació, el professor ens donava explicacions de com tenien que puntuar als companys i a nosaltres. Finalment la meua nota va ser bastant bona, estic contenta.

Divendres día 3:
Aquest dia Toni va posar els vídeos de la lectura de poemes a classe, jo aquest día no estava però la meua lectura va ser exposada als companys i quina vergonya, que nerviosa estava en aquells moments! Aquesta setmana a sigut fluixa respecte a que hem vist vídeos, gravacions...a sigut una setmana molt divertida!

external image lectura_poesia.jpg
COMENTARI PERSONAL

- Els preciats poemes...Quants poemes hem llegit aquest curs i la setmana de Vicent Andrés Estellés amb Paraula Viva un acte on els alumnes teniem que llegir voluntariament els seus poemes en la sala d'actes, per a mi la poesia a sigut uns dels factors més importants d'aquest curs i per això aquesta entrada té... Nº 5 EN EL RANKING!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Comentari de text ''Francesc Eiximenis''


L'autor d'aquest fragment es Francesc Eiximenis (1327/1333-1409), va náixer a Girona. Va residir més de vint-i-cinc anys a Valéncia, on va escriure la major part de la seua obra, pareix que va morir a Perpinyá.
Es un autor d'una obra extensa que té com a finalitat básica l'adoctrinament de l'home seguint les tradicions popular i medievals anteriors.
El génere d'aquest fragment és narratiu perqué conta la história entre un mercader i el diable. El tema és l'ambició d'aquest mercader.
El mercader va anar a veure i a donar grácies a Déu i com es va sobrar una candela hi la va posar al Diable. Mentres ell dormia va somniar que se li apareixia el Diables per a donarli les grácies i le va dir que li demanara el que volguera, i aquest li va demanar diners. Al dia següent es troba amb una olla pre d'or, peró decideix agafarla per la nit per tal que ningu s'enterara. El diables li havia castigat,i quan es va despertar es va donar compte, que l'únic que havia fet era convertir els diners en el seu déu.Finalment el mercader per la seua ambició es queda sin res i la conclusió d' aquest comentari per a mi és que no hi ha que aconseguir la riquessa de qualsevol manera fácil donant-li tot de tu, per a mi cadascú amb esforç pot aconseguir totes les sues propies riqueses.
external image eiximenis.jpgCOMENTARI PERSONAL


- He escollit aquesta entrada per a recordar que altre factor important del curs han sigut els comentaris de text dels poemes i autors, açí teniu un exemple de comentari de text amb el autor Francesc Eximenis i les pautes que tindreu que seguir per a fer-ho aquest treball sin dubte té el ...Nº 4 EN EL RANKING!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Començem el Tercer Trimestre!


El dimarts dia 9 tornem a classe una altra vegada, aquest dia parlarem del llibre de -Terra Baixa-.
Toni va posar en el blog el enllaç per a veure la peli com altra opció a més de llegir el llibre, és una forma de entendre més la temàtica i estar en la pell dels protagonistes. També parlarem de la data del control ja que el teníem el dijous dia 11 doncs li vam pedir que la canviara per a la següent setmana i finalment el control es fara el dimarts dia 16. També férem un resum del llibre dels aspectes básics del control i vam corregir la fulla de sintaxi i les errades.
El dijous dia 11 Toni va parlar de posar al twitter un tweet amb #terrabaixa per a comentar el llibre i després posar-li al blog, també parlarem de les entrades del blog ara Toni tancara el blog cada dilluns i tenim que fer les entrades al día, continuem corregint la fulla de sintaxi i tenim que fer un portfoli personal amb 10 entrades.
Toni ens va dir que repassarem el autor Àngel Guimerà per al control.
Finalment la classe del divendres dia 17 repassarem els conectors, terminarem la fulla de sintaxi i Toni va repartir una altra fulla, el proxim dia es el control ja vorem com aniran les coses!external image TERRABAIXA+portada+def.jpgCOMENTARI PERSONAL
- Terra Baixa, Terra Baixa...Aquest llibre va estar amb nosaltres l'últim trimestre, Toni ens va explicar els treballs creatius i com seria el control del llibre i ens va donar dues opcions o llegir el llibre o veure la pelicula però si feíem les dues coses millor, va tindre sort en aquest control vaig aprovar amb un 0'7 sobre 1, la veritat esque em va agradar la pelicula i el llibre però estaven en català i moltes paraules em van resultar complicades però al final tot va salir bé junt amb el treball creatiu i per això aquesta entrada té...Nº 3 EN EL RANKING!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LECTURA DE LES VEUS DEL TEMPS!
En la setmana de Febrer Toni i la classe llegim les obres de les veus del temps, en concret hem llegit una obra ''En defensa de les dones'' de Bernat Metge, Toni ens va repartir un full per a fer un comentari de text sobre el poema, aquest era el seu contingut.


Bernat Metge és l'humanista més complet que podem trobar a la Corona d'Aragó.
El procés que el va moure per escriure
"Lo somni" va ser l'empresonament que va patir per ser implicat en la mort del Rei.
.El gènere del fragment "En defensa de les dones", és un assaig filosòfic en forma dialogada.
.El tema és l'excusació i la defensa de les dones.
.La tesi de l'autor és la de mostrar que els vicis de les dones son més grans que els dels homes.
Com que es tracta d'un fragment incomplet, no hi veiem la conclusió però a la tesi podem vore que deixa clar que les dones no tenim defectes, sinó que l'home en té mes.

Aquest fragment em va paréixer excessivament inclinat cap a un sexe, per a mi tots som de la mateixa condició en tots el sentits, som persones amb igualtat de condicions.

external image hombre_mujer.jpgCOMENTARI PERSONAL
- Unes de les entrades que més m'agrada es aquesta ja que més de una vegada en classe han sorgit debats amb els poemes de Bernat Metge i la igualtat de gènere, la veritat esque no m'agrada molt però no vaig conèixer la tematica de les seus obres fins que Toni la va explicar i em va sorprendre com parla de les dones, PER LA IGUALTAT DE GÈNERE PER A TOTS AQUESTA ENTRADA TÉ EL Nº2 EN EL RANKING, prompte veureu el Nº1...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CARTA AMOR TIRANT A CARMESINA


Hola Carmesina, sóc Tirant el teu estimat, vull parlarte d' una cosa, una cosa que m'ocurreix, els meus sentiments per tu, quan estic al teu costat sent fred i calor al mateix temps, sent que per molt que el món ens separe jo estic amb tu, jo t'estime faça la temperatura que siga, qualsevol hora o moment, jo Tirant estic enamorat de tu, del teu somriure, de la teua pell,de la teua mirada ardent, dels teus costums y les teues manies, jo sóc l'home que mai et deixarà al costat, l' home que anirà cada nit a la teua finestra i et farà olvidarte del món, però vull que camines al meu costat tota la vida, ens alçarem i avançarem de la mà, jo sóc el teu cavaller, JO, princesa sóc el teu amat i t'estime com a ningú en aquest món, recorda com el nostre amor a pogut sempre con qualsevol cosa, qualsevol motiu era xicotet per a buscarte i li done gràcies a Deu per encontrarte, fins la mort tresor, solament tú i jo.

Del teu estimat, Tirant.♥external image 000701360.jpgCOMENTARI PERSONAL DE LA ENTRADA Nº1!
- Finalment açí teniu la entrada que més m'agrada de tot el meu portfoli, la carta d'amor de Tirant a Carmesina que nosaltres teniem que inventar, el amor ha sigut uns dels temes mes importants d'aquest curs en les obres i poemes que hem donat i perque jo pense que el amor i la amistat es lo més important que puguem tindre tant de la família com dels amics com de qualsevol persona important en la nostra vida i part d'aquesta entrada que sea la favorita per a mi és porque m'agradaria dir a aquestes persones que he conescut en aquest curs junt al mestre que grácies per tot a tots, per aprendre al meu costat no únicament en la classe els conceptes del Valencià,també a crèixer com persona i aprendre moltes coses,a tindre una meta i conseguirla amb esforç, espere que aquest trimestre també tinga la misma sort que el passat i per tot això aquesta entrada té el Nº1 EN EL RANKING! GAUDIEU DE L'ESTIU COMPANYS!verano.jpg
è