·Presentació Personal


Benvinguts a este wiki dedicat a l'assignatura de valencià amb el fi de recopilar algunes de les entrades que vam fer en el portafolio durant tot el curs. c3889c1669baa9b12160d092fa424b0b9afa1a5cef3125bf0bb02b515315baa84da6fbc55c7df98054a19b04abbb0d2a64de3616947ee6806d436a2a18b5998b0f508dc7ddf2a1cb255439677b3c5919b6ad6e16232.jpegEm diuen Carlos Macias i pertanc a la classe de 1r de Batxiller, grup 21A.

He de dir que quan comencem el curs, tenia
un nivell d'informàtica mes o menys avançat ja que sempre m'a agradat molt, i anteriorment ja havíem treballat en el curs passat amb l'ordinador en assignatures com llatí, parlant de com m'iva el valencià abans del curs, perquè no molt bé, sempre havia sigut una assignatura que no podia amb ella, però enguany ja no és així. Sobre l'assignatura quan m'assabente que seriosa sense llibre em preocupe, pensava que podria ser difícil, i que no tindríem els suficients mitjans per a estudiar, però m'equivoque, ja que a sigut una manera de portar l'assignatura sense tanta pressió, almenys des del meu punt de vista, d'haver de mirar un llibre dia després de dia.

Quant a l'actitud personal en classe i davant del treball i activitats, pense que e dau un canvi respecte a altres anys, ja que els treballs que Toni, el nostre professor, ens manava, eren entretinguts i no eren complicats, igual que les activitats, i igual que les entrades al blog. Supose que l'objectiu que tènia per a este curs era aprovar valencià, ja que l'any passat vaig suspendre i vaig repetir, i ja en els altres trimestre el vaig aconseguir, per la qual cosa estoi molt satisfet, ara només falta aprovar este ultime trimestre i poder passar un estiu de categoria.
·Els meus escrits


Del 11 al 18 de novembre


Altra semana mes de exposicions, el dimarts
van exposar el punt de "La lirica
entre els trobadors i el Segle d´Or"
external image 14TROBADORS.jpg
Van parlar de quan va durar el segle d´or,

de Pere March, Andreu Febrer i de Gilabert
de Proixita.
El dijous no vam fer exposicions, vam corregir
les fulles de l´adequacio i ens van donar
altres fuller de teoria, de la Dixi.

La dixi pot ser personal, espacial,
temporal i textual. També parla de la modalització
i les seues marques:
1. Fenòmens d'èmfasi
2. Les modalitats oracionals no assertives
(interrogativa, exhortativa, exclamativa,
dubitativa i desiderativa)
3. Afixos, prefixos i sufixos
4. Elements lèxics
5. Les interjeccions
6. Les unitats fraseològiques
7. Algunes figures retòriques
8. L'alternança de codi

El divendres vam fer dos exposicions,
"El segle XV i la literatura", i l´altra
exposicio va a ser dels trobadors
catalans, de les trobairitz occitanes i
tambe es va parlar de la llengua, el estill
i els generes de la poesia trobadoresca.

Comentari:
He lloc esta com la meua primera entrada perquè l'activitat que vam fer sobre el segle d'or, m'agrade, em va paréixer entretinguda i la manera amb què Toni ens explique tota la història va fer que m'ho aprenguera bé.Primera setmana del segon trimestre


Bon dia a tots, arribem de les vacances de nadal i aquesta a sigut la primera setmana.

Aquest dimarts Toni ens va donar les notes que vam a tindre aquesta segona evaluació per poder aprobar, son aquestes:

· Les notes de classes. (1 Punt)
· Els controls de l´adequació i la coherencia i de Lliteratura. (5 Punts)
· Les entrades al bloc de 8 setmanes i 2 treballs. (2 punts)
· Resum o Comentari de les Veus del temps . (1 punt)
· Resum o Comentari de Tirant lo Blanc. (1 punt)
· Les lectures de llibres voluntaris. (0.5 punts)

A mes a mes, Toni ens va donar una fulla per a fer a classe dels registres.

El dijous Toni ens va posar un video de les variacions, en aquest video parlaba un italià parlant valencià, el catala occita i totes les variacions de la nostra llengua.

El divendres Toni ens va possar missatges auditius en el primer audio s´escoltava els dies de la setmana en euskera, en el segon l´italià, en el tercer es parlat per un castellà dient els dies de la setmana en ingles, el quart era d´un home de Cadiz, el quint era d´un argentí i el sis era del valencià castellonenc i de com es diuen algunes paraules a Sant Mateu.

Que paseu un bon cap de setmana !

Comentari:
Esta entrada a sigut perquè m'a paregut interessant posar els criteris d'avaluació del trimestre i perquè ens divertim amb els missatges auditius que Toni ens va posar en classe.
Segunda setmana del segon trimestre


Aquesta es la segona semana del trimestre, despres de l´arribada de les vacances de Nadal, aquesta semana Toni en va donar una fulla en la que teniem que posar els tipus de la varietat dialectal, subdialecterm75001.jpgs, elements fonetics, trets sintantics… que a sigut el que em treballat aquesta setmana, a mes a mes Toni ens va posar una reproduccio i vam tenir que completar un full amb les formes que em aprendit.

El dijous, Toni ens va a donar un altre full, ens vam partir a clase i la activitad consistía en averiguar si el llenguatje era general o especialitzat, tambe dir els registres i els lexics.

El divendres, Toni ens va repartir altre full amb totes les coses que ivan a apareixer en l´exam de lliteratura, tambe Toni va destacar que hi havien pocs manuals de comportament dels cavallers, i que hi tenim que fer un treballs sobre un llibre.


Bon cap de Setmana!


Comentari:
Esta entrada, pertany a quan ens va donar els fulls de varietats dialectals, i de la setmana que Toni ens va dir com seriosa l'examen de literatura i el treball que vam haver de ferTercera setmana del segon trimestre


El dimarts,Toni ens va a dir que el divendres ens iva a fer un examen sobre un comentario dels fragments del llibre de Les veus del temps

El dijous, vam a lleguir el llibre sobre el que vam fer l´examen el divendres, a mes a mes Toni ens va donar un full amb el comentari de “en defensa de les dones”, aquest va a ser el model del examen ens va dir Toni, tambe ens va dir totes les pagines y tot el que hi havia que estudiar per el examen del divendres, va comentar de qui ens pondría cuatre textos hi habría que elegir solament 1 de tots.

El divendres, vam fer el comentari, ens va a posar aquest fragmens: ´´Exemple del mercader ambiciós i el diable, aquest fou el que vaig fer jo, ´´L´aparició del rei En Joan d´Aragó, ´´Curial i Festa arriben a un monestir de monges i ´´Com el Senyor, predicant a Jerusalem, va convertir la noble i gran senyora Magdalena, atraent-la cap al seu amor i coneixença. El treball que teniem que fer era sencill, una breve biografia de l´autor, dir el genere al que perteneix, fer un resum i finalment relacionarlo amb algún text, cancio, o película de la actualitat.Bon cap de setmana a tots!

Comentari:
He posat esta perquè va ser molt important eixe comentari sobre el llibre de les veus del temps.


Aquesta setmana... simulacre d´examen


Bon dia, aquest dimarts, vam corregir el mapa conceptual que ens va manar Toni la setmana pasada, tambe ens va entregar el comentari de text que vam fer sobre Les veus del temps, a mes a mes ens va repartir una hoja pero a aprener la progressio tematica, hi ha cuatre tipus de progressio:
  • Progressió lineal
  • Progressió de tema constant
  • Progressió de temes derivats
  • Progressió complexa
examenes-index.gif
El dijous no vam tindre clase per que vam tenir una xarla sobre orientacio sexual.
El divendres, vam fer un simulacre de examen de lliteratura, hi havien 25 preguntes, de eses com se em va olvidar no vaig estudiar i solament vaig encertar 4 preguntes, despres al final de clase, Toni ens va donar un poema en un diminut full per el dia dels enamorats.

Comentari:
Esta la e posat, perquè em pareix important el tema que vam donar de les progressions, i sobretot pel simulacre de l'examen de literatura, i que toni ens va donar el poema del dia dels enamorats.


Setmana del esperat examen de Lliteratura


El dimarts no vam dar clase per que vam fer una excursió a l´universitat, jo vaig anar a la de magisteri de primaria

dsfgdsg.jpg

El dijous, vam corregir els exercicis de la progressio tematica, despres vam fer practiques de textos de progressio linial i constant, com a minim

El divendres, aquest dia vam fer l´exam de lliteratura, Toni va repartir dos models per a evitar que ens copiasen, l´exam per a mi em va resultar una mica complicat a pesar de hi aprobar, el vam corregir tots a clase, Toni ens deia les respostes i nosaltres sol teniem que marcar si estaba be o mal.


Comentari:
Esta a sigut perquè va ser la setmana de l'examen de literatura, de la que tots anàvem amb por i no va ser per a tant, i jo vaig aprovar!
Capitol del Tirant "On no hi ha culpa no cal perdó"


En aques capitol Tirant tramete el cavaller Sinegirus com a missatger a l´emperador, aquest li dona el missatge de que Tirant li va ajudar a acabar amb els seus enemics, Tirant arriba amb el rei de Sicilia.

Tambe es parla del que feu la Viuda Reposada, que s´hi li havia posat un mal al cor de saber que Tirant arriva. Tirant li dona una cruel sentencia, quan la princesa sabe que la Viuda havia mort, feu un gran dol per el amor que li tenia.

tirant.jpg
Carmesina li digue a la reina de Fes que estaba angoixada per Tirant, desitjaba morir, a mes li planyia pensant en el dany que provocaría l´absencia de Tirant.
La reina li respon que no es preocupe que ella no te cap culpa i que Tirant ha estat ben informat per part d´ella.

El titol es anomena asi perque Carmesina pensa que te la culpa de el que succedeix, que per ella podría perdre a Tirant i que se anara cap altre lloc. I la reina li diu que no te culpa de res i que per aixo no hi ha que perdonar-li en res de tot el que diu.Setmana del 15 fins al 19


Dimarts. Dia del examn de llectura, el llibre va ser “Terra Baixa”.
L´examen van ser unes vint i quatre, hi havien preguntes de saber qui era el personatge que deia una frase en l'obra i despres altres preguntes eren de triar entre quatre opcions, va ser un examen ràpid, només van estar uns quinze minuts amb el, després teníem la intenció de fer una tertúlia però només una persona va llegir i toni ens va dir que la faríem el pròxim dia.

Dijous. Cometerrabaixa.jpgncem la classe continuant la tertúlia del llibre de "Terra Baixa" jo no ho vaig fer perquè se m'oblide i no vaig poder preparar-me res, una pena perquè va ser l'ultime dia que el podíem fer, després toni va repartir uns fulls amb poemes perquè els llegírem


Divendres. Hui en classe toni ens ha explicat un treball creatiu que hem de fer sobre el libro de “Terra Baixa” luego ens va donar la nota de l'examen del llibre que desgraciadament el vaig suspendre, però no passa res, per als següents a esforzame mes, finalment vam estar corregint un full de sintaxi que ens va repartir el dia anterior.Comentari:
Em va paréixer interessant l'examen del llibre de terra baixa i també cal destacar la tertúlia que vam fer en classe, apuntales del treball de terra baixa que és molt interessant
Setmana del 29 fins al 3


Dimarts. Hui hem parleu del wiki personal que hem de fer cada un amb totes les entrades i tots els treballs que hem pujat al portafolio de clase. Despres acabem de corregir un full que ens va donar la setmana anterior, en la que havien frases i nosaltres havíem de traduir-les correctament amb els connectors.

vicent-andres-estelles.jpg


Vicent Andrés Estellés

Dijous. Hui toni ens ha donat unes fotocòpies per a poder avaluar els companys que l'altre dia van fer la tertúlia del llibre, escoltarem a tota la classe i mentres anàvem avaluant, després toni ens anava preguntant a veure la nota que ens havíem posat i desperquè el ens deia la nota que ens havia posat el i els errors que havíem tingut, el full que ens va donar per a avaluar constava de tres parts, la primera sobre la lectura del fragment, la segona sobre la presentació i la tercera sobre el comentari propi del fragment.

Divendres. Toni ens ha donat una nova fotocòpia, en la que havien unes quantes entrades de companys nostres de classe, perquè poguérem veure els errors ortogràfics, gramaticals i de sintaxi, Toni ens ha dit que intentem corregir estos errors. Finalment ens a lloc el vídeo que el grave la setmana anterior en la sala d'actes quan alguns companys de la nostra classe i d'un altre grup van eixir a llegir alguns poemes de Vicent Andrés Estellés

Comentari:
Principalment he ficat esta entrada, perquè em va a agradar l'activitat que vam fer de Vicent Estelles, un autor valencià, que tènia grans poemes

Treball Creatiu "Terra Baixa"


Toni ens va manar fer un treball sobre el llibre de Terra Baixa, i Raquel y jo vam decidir fer el Videolit, es un video on em parlat del personatges i em trobat un moment de l´obra per explicarlo, toto aixo el comparteixem amb fotografies y una bonica canco que li queda molt be al video, a continuacio us deixe el link de YouTube per podre veure el video.

Comentari:
Esta a sigut per si vos interessaria veure el treball interactiu que vam fer raquel i jo sobre el llibre de terra baixa, vos va a agradar!Setmana del 3-7 de Juny.Dimarts.

Hui ens n'hem anat a la classe d'informàtica a què Toni ens ensenyara i ens donara les instruccions per al wiki personal que hem de fer cada u, com uns un wiki en grec i en llatí és un treball fàcil i el mes important que puja nota, els apartats que tènia el wiki personal són tres:

1-. El primer és la presentació personal, en la que havíem de posar també el nivell de valencià que teníem abans de començar el curs i com ho tenim a estes altures d'haver-ho acabat, la nostra opinió sobre l'assignatura i els nostres objectius personals.

2-. Un altre apartat és el de seleccionar 10 entrades del portfoli, triant-les de tot l'any i posar-les en el wiki.

3-. El tercer apartat és una reflexió sobre les activitats que hem fet al llarg de tot el curs, també sobre la manera de donar les classes i per ultime la manera d'avaluar-nos.

Dijous:
Oración por un niño enfermo.jpg
este dia no vaig poder anar a classe perquè estava malalt i no em podia moure del llit, però pregunte i em van dir que estubieron corregint treballs i després activitats de signes de puntuació.

Divendres:


Hui Toni ens a dau un simulacre de l'examen que farem la setmana que ve, i mare mia, molt difícil, espere que l'examen no ho siga tant, però ens va servir molt perquè vam veure molts exercicis, i els vam poder fer i corregir per a veure com es feien bé


Comentari:
Esta setmana ens van dir com a tènia que ser este wiki, i el simulacre d'examen de l'ultime examen del curs, del que tots tenim por.Setmana del 10-14 de juny.


Dimarts:

Hui és l'ultime dia abans de l'examen, hui érem pocs perquè molts tenien la recuperació d'una altra assignatura, Toni, ens ha donat un altre simulacre d'examen, jo pense que igual de difícil que l'anterior que ens va donar, eren 7 exercicis i els vam fer tots junts, després ens deix lliure per a repassar i practicar exercicis.

Dijous:

Hui a sigut el temut examen de valencià, tots estàvem nerviosos perquè apuntales també teníem l'examen d'engonals, l'examen ami m'a paregut mes fàcil que els simulacres que ens va donar estos dies anteriors, però ja veurem la nota, a veure com ix, perquè estoi preocupat per la nota que em pot eixir, necessite aprovar.

FELIZ_VERANO_2.jpg
Divendres:

Hui no hem donat classe perquè hem fet un esmorzar tots junts en l'hora de valencià, cada un hem portat quelcom de menjar, i Toni es va a baixar amb nosaltres i estubimos tots allí, amb el i amb el tutor, una bona forma de despedir el curs.


Una salutació i bon estiu a tots!


Comentari:
I com no, no podia faltar la ultima entrada del blog, en la que vam fer un importantíssim examen de valencià, i l'ultime dia vam fer un esmorzar del que tots disfrutem amb el tutor i amb el nostre professor de valencià!
·Reflexions i ValoracionsI bé, este a sigut un curs llarg, però productiu, d'esta assignatura el que mes m'a costat sens dubte a sigut la dixi, perquè encara que em posava a estudiar-la i fer exercicis, no hi havia manera no aconseguia que m'entrara, però li busque solució, esta clar que este curs, amb Toni e aprés moltíssim d'eta assignatura, com cohesió gramatical, cohesio textual, les oracions de relatiu i moltes coses mes, apuntales en l'apartat de literatura, m'a agradat molt perquè no ens ancoràvem només a un llibre de text, ho estudiem amb treballs, apunts que el professor ens donava, exposicions, i llibres de lectura que et feien entendre i veure com era la manera d'escriure de cada autor i de cada època.

I que mes puc dir, quant a les activitats, m'han agradat totes, encara que algunes menys que altres, totes m'han paregut interessants i sobretot, entretingudes de fer, igual que els deures que féiem en classe. Per ultime només em queda parlar sobre el sistema d'avaluació, em va a agradar, perquè no sols influïa l'examen, sinó també les notes de classe, les entrades al bloc, llibres de lectura, actitud, treballs que anàvem fent, resums, comentarios.. Era molt variat i podies traure molt bona nota.

I en quant ami, si que podria dir que he aprés este curs i que m'a agradat, per diverses raons, m'encantaria tindre Toni una altra vegada en segon de batxiller.Només em queda dir, que bon estiu a tots els meus companys i al nostre professor de Valencià i que tots disfruteu del!
¡¡Bon Estiu!!


Feliz verano 12.pngCarlos Macias López
21A