27.10.12(12).jpg¡Hola! Jo soc Patricia González i Escamilla.
Pertanc al grup de batxillerat 21A. Benvinguts al meu wiki.


PRESENTACIÓ PERSONAL


L'any passat, en el meu col·legi, en Informàtica, havia que crear un bloc i ho vam fer només en una o dos setmanes,no s'assemblava en res al que fem enguany. No obstant això,este és la primera vegada que faig un bloc per a comptar el que fem durant totes les setmanes i escrit en valencià. Per a mi fer este wiki és nou, ja que tinc més en altres assignatures però en les altres només hem de pujar els treballs. I respecte al meu nivell,jo sempre he donat valencià durant tots els cursos i sempre m'he defés. Però he de dir que se'm dóna millor escriure que parlar,ja que no estic acostumada i no tinc tanta facilitat.

L'assignatura de valencià és una de les què menys m'agrada perquè em costa més expressar-me, però enguany ha sigut de les més fàcils. Des del principi el professor ens a ajudat en tot, sempre ens ha resolt els dubtes i ens ho ha posat fàcil per a aprovar. Jo quan va dir que havíem de fer un bloc, em va donar un poc de por perquè no sabia si sabria fer-ho. Vaig començar el primer trimestre sense fer les entrades encara que en el segon ja em vaig posar les piles. Me n'he adonat que per a aprovar només hem d'assistir a classe,atendre sense molestar,fer els treballs i estudiar un poc. Jo sóc una persona vergonyosa i per aixó no he participat molt en classe,però no volia dir que no feia les coses o no estiguera atenta. L'assignatura és molt entretinguda,perquè no tenim cap llibre per a estudiar. El nostre professor era el que ens repartia fulls amb explicacions i exercicis per a practicar. També hem llegit un llibre que s'anomena 'Terra baixa' per a fer uns treballs i un examen sobre ell, i després ens va demanar un altre que s'anomena 'Els veus dels temps' que d'ací estudiem literatura i vam fer un altre examen.

Carta d'amor a Carmesina


Estimada Carmesina:

Només volia dir-te en estes línies que estic molt enamorat de tu. Estic boig, però d’amor. Només em va faltar mirar-te als ulls per a saber que series meua. Sempre et tinc en la meua ment, però sobretot vull que sàpies que sempre estaràs en el meu cor. No m’imagineu sense tu,i moriria si et passara qualsevol cosa. Vull que passem tota la vida junts i que siguem feliços. Cap batalla ni ningú ens separaran mai.

Comentari: He posat aquesta entrada la primera perquè em pareix que és la més bonica que he fet en tot el curs. Havíem de fer un treball i havien moltes opcions i jo vaig optar per fer una carta d'amor a Carmesina del llibre 'Tirant Lo Blanc'

-Dimarts 5 de Març de 2013


Resum Capítol XX


"La seua fama ressona en el món: Tirant lo Blanc i l'alta Carmesina"

L'emperadriu mor després de patir molt i de que els metges no pogueren fer res. Hipòlit està al seu costat en tot moment donant-li afecte.L’emperadriu amava moltíssim a Hipòlit però a ell se li passa prompte el dolor i ja pensa a ser el nou emperador. L’emperadriu li diu que s’ordenaria com ell volguera. Hipòlit anà a la cambra de la princesa on jeien els tres morts i manà on vol que vaguen col·locats els cossos. Hipòlit convocà al rei de Sicília, de Fes, el duc de Macedònia, marqués de Liçana i mes parents i els digué que seria convenient que fossen emperador a un d’ells i entre tots l’ajuda-se’n. Tots acorden que fora ell emperador i marit de l’emperadriu. El dia convingut tos que havien estat convidats, foren a Constantinoble. El primer dia feren el soterrat de l’emperador. El segon dia fou el de la princesa i el tercer dia el de Tirant. Tota la ciutat s’havia enterat que Hipòlit s’havia esposat. El rei de Sicília diu que no fa res mes en eixe lloc i que se tornava a Sicília. Una vegada anat l’emperador pregà al rei de Fes i al vescomte de Branches que vol portar el cossos a Bretanya, com ells volien. Els contesta que estén d’acord. Els reis son ben rebuts pel duc de Bretanya, i les llavors prengueren la caixa de Tirant i de Carmesina i, amb una gran processó els portaren a l’església major de la ciutat, on els col·locaren dins d’una tomba sostinguda per quatre lleons.

Comentari: Després de posar l'entrada amb la carta d'amor, pose aquesta que és molt pareguda. En esta ocasió havia de resumir un capítol del mateix llibre, em va tocar l'últim. Em recorde que ens van manar els dos treballs junts. També va ser un treball entretingut,encara que anava un poc perduda ja que, com he dit, era l'últim capítol i no sabia de què tractava el llibre.

- Dimecres 6 de Març de 2013

Setmana poètica


Aquesta setmana vam tocar molt el tema poètic:

DIMARTS: Vam estar llegint uns poemes de Vicent Estelles. Toni va preguntar qui volía llegir els poemes el dijous, ells va repartir a cadascú que volía llegir i aquestes persones ells van llegir. També va repartir un full amb frases i connectors per a casa.
DIJOUS: Vam anar al saló d'actes dos grups de 1º de Batxillerat,nosaltres som el 21A i també van anar el 21C. Van llegir les persones que ja havien elegit el dimarts o també ho podien fer voluntaris i van llegir uns senyors. Toni va recitar un poema en anglés.
DIVENDRES: Toni va dir una cosa per a comentar en Twitter sobre l'experiència del dijous amb un hashtag. Ens va preguntar si havíem portat feta la fulla amb les frases amb connectors i com la tenien poques persones les vam anar fent i per últim va demanar que les acabarem en casa.


images.jpg
Comentari: He posat aquesta entrada perquè aquesta setmana se'm va passar molt ràpida,ja que va ser molt entretinguda. Vam estar llegint molts poemes i van vindre a fer-nos una visita al nostre institut.

- Dilluns 24 de Abril de 2013


Comentari de text


"Exemple del mercader ambiciós i el diable"

L'autor es Francesc Eiximenis. El text tracta d'un mercader de Mallorca que quan va a l'església a donar les gràsies a Déu, encén caudeles als altars i com li'n sobra una lo posa en la imatge del diable.
Eixa vesprada, el va somiar que se li apareixia el diable i le donava les gràcies per fer això que en 100 anys ningú ho havía fet. El diable li diu que li demanara el que vulguera que li ho donaria de seguida. El mercader li demana molts diners i el diable li diue que cavara en un camp i ahí estaria una olla plena d'or. Que anara a buscar-la de nit per tal que no la vera ningú.
Per a saber on havia escabat el mercader volía posar una pedra o una senyal però com que no encontrava res, el diable li diu que faça les seus necesitats i això seria una senyal.
El mercader se desperta amb molta esperança d'anar al camp a recollir el tresor. La conclusió es que totes les persones que volen fer un pacte amb el diable, per tindre riquesa acaben malament.

El genere d'aquest text es religiosa i moral. Es religiosa per això que el mercader va anar a dar les gràcies a Déu i tot el que tinga que veure amb el diable i les creences. I es moral perquè te vol diu que el diable ho castiga perquè vol tindre molta riquesa, i això és de ser egoista.

El text es narratiu perque está contant la història que té el mercader amb el diable en el son. I té també part de diàleg entre ells.

Este text es incomplet perquè hi ha moltes parts, per això que no haja conclusió.

El genere es un assaig dialogada. El tema és la moralitat que volguen ensenyar amb el personatge del diable.

A l'autor me lo imagine religiós. En eixa època tots eresn més religiosos i algunes li agradarien estos texts i a altres no.

Avuí dia també hi ha novel.les amb aquests temes, menys els diables que no son tan demanats.

Comentari: He posat aquesta entrada perquè va ser un comentari que havíem de fer que comptava per a nota. El meu professor ens va donar una fulla amb quatre opcions,jo vaig triar "Exemple del mercader ambiciós i el diable" i tenia per a ajudar-me el llibre 'Les veus del temps' i també havia de comentar alguna dada de l'autor que en este cas era Francesc Eiximenis. Vaig aprendre moltes coses sobre ell.

- Diumenge 3 de Març de 2013Setmana universitària del 18-22 de Febrer


Una setmana menys per a falles..

Dimarts: Aquest dia no vam donar classe perquè ens en vam anar a una xarrada de la universidad. Cadascú anava a una universidad distinta, depenent del que volíem estudiar en un futur. Jo vaig anar a 'Tarongers', ja que vull estudia magisteri d'educació infantil.

Dijous: Vam fer uns exercicis de les progressions lineals,constants i de temàtiques derivades.

Divendres: Teníem l'examen de literatura amb 30 preguntes de autors de 'Les veus del temps'. Per últim cadascú anava corregint el seu examen mentres Toni deía les respostes.

Comentari: Pose aquesta entrada perquè va ser una setmana ràpida. Vam anar cadascú a una universitat depenent del que volíem estudiar i ens van estar parlant sobre això i ensenyant-nos un poc les instal·lacions de la universitat. També vam tindre examen eixa setmana del llibre 'Les veus del temps'.

- Dimarts 12 de Març de 2013

Quiz de Pere March


http://www.quizrevolution.com/ch/cu374691/go

Comentari: Aquesta entrada va ser la que més m'agrade, teníem fer un quiz sobre un autor. Jo la vaig fer de Pere March, i havia de fer unes 10 preguntes. El joc era com '¿Quién quiere ser millonario?', et feia una pregunta amb quatre respostes i havia que triar la correcta. Per a fer bé el Quiz abans m'ho va corregir el meu professor i em va dir altres opcions per a preguntar.


- Dimarts 12 de Març de 2013


De nou a classe


Aquesta es la primera setmana després de pasqua. Comencem l'últim trimestre del curs. Hem donat classe les tres dies que teníem valencià.

DIMARTS: Primer dia vam estar corregint la fitxa que Toni havia posat per a vacances,però només va donar temps a corregir una part. També le vam dir a Toni de canviar l'examen de lectura de dia perquè no ens havia donat temps a llegir-ho i ho va posar al pròxim Dimarts.
DIJOUS: Vam acabar de corregir la fitxa. Vam parlar de com seria l'examen i dels treballs que havíem de fer sobre el llibre de lectura "Terra baixa".
DIVENDRES: Toni va repartir altra fitxa, va posar unes conectores i vam fer totes les exercicis menys el 1 que era el més llarg.

Comentari: He triat aquesta entrada perquè va ser la primera setmana que tornàvem de les vacacions de Pasqua. El meu professor no va manar moltes coses i vam estar parlant de l'examen que havíem de fer i els pròxims treballs.

- Diumenge 14 de Abril de 2013


3-7 de JunyAquesta va ser la primera setmana de juny. Ja quedava menys per a acabar tot i aixó va ser el que vam fer.

DIMARTS: Aquest dia vam anar a la sala d'informàtica. Toni ens va explicar com havíem de fer el wiki, vam fer una prova de com fer la presentació i ens va donar l'usuari i contrasenya de cadascú. També ens va repartir una fulla on posava com puntuava el wiki i estava explicat detalladament. El que cal fer és primer una presentació, després agafar les 10 entrades que més ens agrade del nostre bloc i finalment donar la nostra opinió sobre la nostra página.
DIJOUS: Vam acabar de corregir el treball de terra baixa de Sara Moreno. Toni va repartir una fulla de la puntuació i durant la classe la vam estar fent.
DIVENDRES: Vam fer una prova de l'examen que teníem este dijous per a saber com seria l'examen mes o menys. L'havíem de fer en 20 minuts,i després Toni va començar a corregir. També va dir que qui arribara a 25 encerts tindria un positiu. Ens quedem per la mitat corregint i el va posar en el bloc les altres solucions.


Comentari: He posat aquesta entrada perquè va ser la primera setmana de juny, i de les últimes que he fet. Com ja estem al final del curs, les classes són mes suportables. Un dia vam anar a la sala d'informàtica i les altres dies vam estar repassant per a l'examen que teníem prompte.


- Dissabte 15 de Juny de 201327-31 de Maig


Vaig amb un poc de retard amb les entrades,i aquesta segurament siga l'última.. Ha sigut un any molt bonic i encara que possiblement haja d'estar estudiant aquest estiu,m'alegre que haja arribat per fi.

DIMARTS: Aquest dia quan entrem en classe havíem d'agafar dos fulls de teoria i després hi havia una que era per a practicar. Les de teoria eren de la cohesió i la de pràctica era per a fer oracions compostes.
DIJOUS: Aquest dia pensàvem que havíem d'anar a la sala d'informàtica i després Toni ens va avisar que aniríem al següent Dimarts. Vam anar a classe i vam acabar les oracions que ens quedaven i vam fer un altre exercici un poc més difícil.
DIVENDRES: El divendres Toni ens va donar temps per a acabar l'exercici i després ens va repartir un full. Aquesta fulla era el treball que havia fet Sara Moreno en el videolit de terra baixa, Toni ens va dir que li costava molt corregir-ho i que este l'anàvem a corregir entre tots i així anàvem practicant. Quan va explicar tot ens va manar un tros del text per a cada grup de 3 o 4 persones cadascú.

FINS A L'ANY QUE VE!

external image images.jpg
Comentari: Pose aquesta entrada perquè és l'última que he fet en el bloc. Amb aquesta entrada m'he despedit fins a l'any que ve. Vam estar repassant amb fulls que ens va donar el meu professor i se'ns va passar molt ràpida.
- Diumenge 16 de Juny de 2013


Última classe de l'any

Aquesta setmana ha sigut l'última plena d'exàmens i treballs. Ja que a la pròxima ens donen les notes i les vacacions. Ara que estem en el final del curs, me n'he adonat que s'ha passat molt de pressa i que moltes vegades he malgastat el temps. L'assignatura de valencià ha sigut diferent de la resta però sobretot perquè jo estava acostumada a donar-la d'una altra forma en el meu antic col·legi.
DIMARTS: Alguns de nosaltres estàvem fent la recuperació de castellà, i un altre en classe de valencià. Toni ens va repartir el segon simulacre de l'examen amb les solucions. Eren molt pareguts els dos simulacres i ens va dir que l'examen seria una mescla d'estos.
DIJOUS: Aquest dia vam fer l'examen. Jo m'ho havia mirat però encara així era prou difícil i no sabia com m'anava a eixir. Em va eixir un poc mal,perquè em vaig confondre, em quede en blanc en unes coses i un altre exercici no ho sabia fer. Els exercicis eren els que havíem fet anteriorment en classe. Estic esperant que Toni ens diga la nota,encara que sincerament tindré poca nota. DIVENDRES: Ahir no vam fer classe. Havíem organitzat un esmorzar amb el nostre tutor Alex i se ho diguerem a Toni perquè es vinguera amb nosaltres. Cadascú portava alguna cosa per a menjar i inclús tinguerem dolços! Toni al principi estava corregint exàmens i no volia baixar,però al final es va animar i va vindre un ratet.
external image img118.jpg

Comentari: Pose aquesta entrada perquè es l'ultima que he donat classe. Ha sigut aquesta setmana i és en la que hem fet també l'últim examen del curs. Tractava sobre la cohesió i puntuació entre altres temes. Com ja he comentat en l'entrada ha sigut un poc complicat este tema però crec que he aprés molt.

- Dissabte 15 de Juny de 2013


REFLEXIÓ PERSONAL


Tot el que comença té el seu final,i açò ha arribat al seu fi. Com he dit durant el meu wiki este curs ha sigut molt interessant. El meu professor, Toni, ha fet que esta assignatura fora fàcil. Ell en tot moment ens ha resolt els dubtes que teníem i ens ha facilitat moltes coses. Per tot això li done les gràcies des d'ací per haver-me ajudat quan ho he necessitat. El sistema d'avaluar ha estat molt bé,ja que el no tindre un llibre fa que siga mes suportable. M'agradaria que l'any que ve em tocara una altra vegada amb Toni,perquè m'han dit que amb l'altre professor costa un poc més i també vull tornar a tindre un bloc totes les setmanes. Espere que vos haja agradat mon wiki,ara hem d'esperar que ens donen les notes i... ¡Que comence l'estiu!