FORTES,SERGIO

PRESENTACIÓ PERSONAL

Hola a tots! Sóc Sergio Fortes del grup de 21 A.
Tuenti_1356517421159.jpg
La meua formació abans de donar tot tipus de pàgines aquest any a les classes de valencià era poca, a soles treballa amb el Word i ja està, però durant aquest any a les classes de Toni, el meu mestre de valencià, em estant treballant intensament l´espai d´informàtica així com Google Drive i sobre tot, el nostre blog de valencià.
Les meues expectatives a principi de curs eren de molta il·lusió ja que enguany tenia una novetat que mai havia tingut, era el treball a partir de fotocòpies i de treballar al bloc. Amb el pas del temps vaig veure que la temàtica de l´assignatura era l´adequada per crear un bon ambient en les classes i al mateix temps aprendre moltes coses com la cohesió gramatical, la literatura...
Les activitats que em fet durant tot el curs han sigut molt bones, per exemple el treball de Tirant lo Blanc, els diferents treballs de Terra Baixa, les correccions de les entrades al bloc, el Quiz Revolution d´un llibre... La meua actitud a clase i amb els companys ha sigut excel·lent, tots ens ajudàvem en qualsevol dubte.
Un dels meus objectius era a soles aprobar l´assignatura, però quan em donà compte que podía traure bona nota m´esforçava cada vegada més. Per molt difícil que em resultaren les coses, intentava superar els reptes que em posava aquesta assignatura durant les classes. Un d´aquests reptes era escriure millor en valencià i vaig superar-lo fent les entrades semanals al bloc.

Primera entrada al bloc!

Durant les primeres setmanes del curs vam aprendre a usar el bloc. Fèrem un examen inicial per veure el nivell de cada alumne. Aquest any hem tingut una novetat, no tenim llibre de text i també vam fer un debat sobre les normes de classe. Vam lleguir i analitzar un poema, "El viatge de les mans" d'un poeta arabigovalencià. Es sembla al poema de Els cantars de la Biblia, té un procés amoròs. Em va agradar fer la classe amb aquest poema. Vam encontrar paraules noves com:
-l'oreig = aire/brisa.
-rossec = rosegar.
-tamarit = ( una planta ).
-calze = copa.
-galtes = mejillas.
-estrényer = apretar.
Al següent dia Toni ens va donar una fotocòpia de com fer un resum i a continuació vam fer un resum d'un text que hi havia en aquell full. Durant aquest dies en les classes de valencià hem treballat uns poemes de literatura medieval que tenim en fotocopies.

El dia 2 d'Octubre Toni va entregar el resum que vam fer la setmana pasada i vam consultar els dubtes de com entrar i putjar entrades al blog.

El dia 4 no vaig anar a classe per motius familiars ( però es van fer grups per treballar el llibre de lectura ).

El dia 5 era l'últim dia de classe de valencià de la setmana i vam fer unes preguntes en grup sobre el llibre de lectura d'aquesta evaluació, Les veus del temps. Eren preguntes interessants que vam resoldre tots junts i vam donar les respostes tots el grups.
En resum aquesta setmana ha sigut molt bona perquè hem donat les classes amb una temàtica diferent, estic impacient per treballar més classes amb el meus companys del grup.
Fins la pròxima setmana!
external image centro_obras_2.jpg

-Diumenge 7ocubre de 2012.

He triat aquesta entrada ja que fou la primera que vaig fer al bloc. Les primeres setmanes foren especials perquè teníem molts companys nous al centre i tenia un nou profesor de valencià que mai havia donat classe amb ell. Durant aquestes setmanes vam vore com anàven a ser les classes amb Toni, el nostre professor.


Setmana d´exposicions

Aquesta setmana hi van haver-hi dues exposicions en la qual jo i el meu grup vam fer una d´estes. El dimarts li va tocar fer l´exposició a Jefferson, Henry i Marco. Van tractar temes com la caiguda de l´Imperi romà, els inicis de les llengües romàniques o el compromís de Casp. En la meua opinió són temes molt interessants ja que tenen un bon context històric. Quan van acabar l´exposició dos companys i el professor van donar la seua opinió i nota, amb les tres notes el professor va fer la mitjana. Pense que Jefferson va fer una bona exposició encara que estava nerviós però va exposar bé.

El dijous teniem classe però no van donar-la perquè hi era festa.

El divendres ens va tocar al meu grup i a mi fer la nostra exposició, vam parlar sobre els poetes arabigovalencians. Vam fer un powerpoint amb el tema de la nostra exposició i vam parlar de poetes com Ibn Al-Abbar, Ibn Khafaja, Al-Russafi i Al-Labbana. En la meua opinió vam fer una bona exposició i no va ser molt pessada. Vam tindre tots una bona nota.
Aquesta setmana ha sigut molt bona i vam tindre els dos grups una bona experiència amb les exposicions.

external image Clase.jpg

-Diumenge 4 de novembre de 2012.

Aquesta entrada forma part del meu portfoli ja que informe sobre les exposicions que es van fer de literatura. En aquesta entrada formen part les del grup de Jefferson Becerra i el meu grup. En general, aquesta setmana tènia que destacar-la també perquè van ser les primeres exposicions que es van fer d´aquest any.


De regrés a l´institut.

Després de les vacances de Nadal hem arribat a donar classes a l´institut.
El dimarts Toni ens va donar les notes que vam a tindre aquesta segona evaluació, les dades són les següents:
 • 1 punt les notes de classes.
 • 5 punts els controls ( de literatura i un altre de l´adequació i la coherencia ).
 • 2 punts les entrades al bloc ( 8 setmanals i 2 dels treballs ).
 • 1 punt del resum/comentari de les Veus del temps .
 • 1 punt del resum/comentari de Tirant lo Blanc.
 • 0.5 punts les lectures de llibres voluntaris.

Toni ens donà una fulla per fer a classe de sis textos dels registres. Els registres poden ser:
 1. Col-loquial
 2. Estàndard
 3. Culte

L´intenció subjectiva dona la seua opinió i el mode espontani ( sense preparació ).

El dijous Toni ens va posar un vídeo de les variacions, en aquest parlaba un italià parlant valencià, vam vore que era un català occidental. A Lleida es parla així, jo menj, jo putj...

El divendres Toni ens va posar missatges auditius. En el primer audio s´escoltaven els dies de la setmana en euskera, en el segon audio, l´italià del nord es pareix al català, en el tercer, es parlat per un castellà dient els dies de la setmana en ingles, el quart, hi era un audio d´un home de Cadiz, el quint, era d´un argentí i el sis era del valencià castellonenc, de com es diuen algunes paraules a Sant Mateu com puja/munta.

external image vuelta-al-cole.jpg

-Dilluns 14 de gener de 2013.

Aquesta entrada es mereix estar açí perquè fou la primera entrada després de les vacances de Nadal i començàvem així la segona evaluació del curs.
Durant aquesta setmana vam vore el diferents registres que hi han i també vam escoltar nombroses audicions per practicar els diferents registres. Aquesta activitat va ser difícil ja que a vegades no enteníem molt bé les audicions.
També volia posar aquesta entrada perquè fou el dia del meu aniversari.


Més coherència per a l´examen.

Una setmana més estem donant la coherència, aquesta setmana hem treballat l´estructura del tema. Durant les classes hem fet molts exercicis per practicar per a l´examen del dia 7 de Març.

Dimarts vam treballar a classe la fitxa 4, l´estructura del tema. En aquesta fitxa s´hi explicaven els tipus de text (narratiu, descriptiu, expositiu, argumentatiu, instructiu i conversacional), les seus parts, el tipus d´estructura y les seus característiques. Els dos tipus de text més importants són: l´expositiu (als llibres de text, exàmens, apunts...) i l´argumentatiu (articles d´opinió, comentaris de text, debats, la publicitat...). El tipus de text expositiu està en present.
A classe vam practicar amb textos de la mateixa fitxa, el primer text era narratiu. Aquest text era interessant ja que hi tenia tres parts, la primera era la descripció de la casa, la segona era narrativa i la tercera era conversacional perquè hi havia una conversa ente dos persones sobre la casa. Respecte al segon text era expositiu, constaba de dos parts, la primera hi era la descripció de l´amfiteatre i la segona la classificació, faltava la conclusió.

Dijous vam dessignar el tema del quiz detota la classe, cada un va dir l´autor, llibre o època que volia treballar. Jo vaig elegir el Llibre de les bèsties. Quan vam acabar Toni ens deixà el que quedava de classe per estudiar castellà, ja que teniem examen després.

Divendres vam treballar la fitxa 5, l´estructura del tema en textos. Vam estant treballant durant tota la classe els textos que hi havien a la fitxa. Toni va dir que el títol era molt important perquè dona coherència. Els exercicis que vam fer eren:
 • El text 1 li vam possar com a títol temàtic Quina perdua de temps.
 • El text 3 era instructiu, ja que hi era una recepta. Tenia tres parts que donaven pistes sobre el tipus de text hi eren: ingredients, elaboració i comentari.
 • El text 4 era instructiu, hi era un article d´una llei. L´article donava una sensació d´obligació quan deia que l´estudi constituïx un deure bàsic de l´alumnat.
 • El text 5 era narratiu pur, perquè no hi havia un diàleg. Pel que respecta a les parts, tenia cinc: situació inicial, quan la princessa està feliç, aparició del conflicte quan li demana un gripau un bes, el desenvoluament, el desençall quan per fi besa el gripau i per últim la situació final. Vam possar com a títol temàtic La princesa i el gripau.
 • El text 6 hi era descriptiu pur perquè tot està en imperfet. Pel que fa a les parts tenia tres, la descripició del físic, el caràcter i la seua vestimenta. El títol va ser Descripció de Zimmermann.

external image computer-dog.jpg

-Diumenge 3 de març de 2013.
Aquesta entrada destaca ja que vam practicar per primera vegada l´estructura del tema en els textos. Va ser una activitat que m´agradà molt perquè vam aprendre com saber el tipus de text i el tema que hi és. L´activitat constaba de sis textos que vam treballar amb l´ajuda de Toni. Em va ajudar molt aquesta pràctica per saber fer-ho a l´examen.

Comentari del capítol i carta de Tirant a Carmesina


Capítol IV: "Si la mar es tornava tinta i l´arena paper.
La relació que té el capítol amb el títol és:
Quan Diafebus li diu a Carmesina que si la mar es tornava tinta i l´arena paper no bastaria per escriure l´amor de Tirant cap a ella. Pel que respecta a Tirant, no hi ha una dona més bella que ella ni amb més llinatge ni saber que tenia la seua amada. Per ella Tirant està disposat a fer qualsevol cosa, com en aquest capítol que accepta la batalla amb el rei d´Egipte perquè li va prometre el cap del rei en la cinquena batalla. A aquest capítol també es dona la flama de l´amor entre Diafebus i Estefania, al principi Estefania no volia donar-li un bes però al final termina per acceder i fins i tot es deixà tocar els pits, Diafebus es va encontrar l´albarà on posava que es casaria amb ella i seria tota seua i el va firmar amb la seua sang.

CARTA D´AMOR DE TIRANT A CARMESINA.

Carmesina amada meua, sóc l´home a qui has fet presoner del teu cor. Des que et vaig vore per primera vegada no he aconsegit esborrar-te de la meua memòria.
A soles pense en vos, ahir abans de la batalla no podia parar de pensar en vos i estic impacient per anar a Constantinoble per vore una altra vegada la teua bellesa i poder per fi estar amb vos que és el que més desitje.
L´altre dia quan vaig passar a cavall per davant de la tenda dels meus soldats vaig vore que un estava plorant i vaig saber que plorava perquè la seua dona s´havia mort i en aqueïx moment el cor s´en va parar, vaig pensar en el dolor que passaria jo si ha vos et passés alguna cosa pareguda. Vull passar la resta de la meua vida junt a vos, vull pensar tots els dies que et tinc esperant-me i passar tots els moments de la meua vida junt a vos.
Prompte tornaré amada t´ho promet i passarem tota la vida junts sense desaprofitar cap dels dies. Et vull per a tota la vida.
Tirant lo Blanc
-Dilluns 4 de maig de 2013.

He posat esta entrada perquè és el treball que vaig fer del meu capítol del llibre de Tirant lo Blanc. Fou un dels treballs que més m´agradà de fer, va ser una activitat molt instruciva per l´importància que té el llibre.

La setmana de l´examen de la coherència.


Estic ací una setmana més per explicar tot sobre aquesta setmana de valencià, hem tingut l´examen de la coherència i vam tindre els apunts davant per fer-ho.

Dimarts vam veure quines pàgines anaven per l´examen del dijous i també vam fer un exercici de coherència sobre el tipus d´ordenació/estructura. Les respostes dels exercicis foren:
a) Comparació, entre el quadrat i el rectangle.
b) Causa-conseqüència.
c) Seqüència, destaca en primer lloc i després.
d) Classificació, els diversos subgèneres de la narrativa.
e) Problema/solució, l´augment constant de les víctimes en accidents de trànsit i la solució és millorar el manteniment dels vehicles.

Dijous fou l´examen de la coherència, en la meu opinió va ser difícil fins i tot amb els apunts. Les activitats de l´examen hi eren:
 • Activitat de la variació dialectals.
 • Fer un mapa conceptual sobre el comentari de text.
 • Tipus de text, parts, estructura...
 • La progressió temàtica ( progressió lineal, de tema constant, de temes derivats i complexa.
 • Fer un text expositiu de tres oracions seqüencial.

Divendres Toni va repartir un full perquè analitzarem les errades de les entrades al bloc. Les errades més comeses foren: falles en compte de Falles (ja que és una festivitat té que anar amb majúscules), saluts en compte de salutació, monasteri en compte de monestir, desde en compte de des de, res per gens, el rest per la resta... Toni ens diguè que el dijous ens donaría la nota final de l´avaluació.
Ací us deixe la falla de l´any passat del meu barri, situada a la plaça de Sant Marcel·lí.
external image falla-san-marcelino-18.jpg?w=593&h=790

-Dissabte 9 de març de 2012.

Aquesta entrada simbolitza l´arribada de les Falles, el final de la segona evaluació i perquè fou la setmana de l´examen que va tindre una novetat molt important, el vam fer amb l´ajuda dels apunts. Durant la setmana vam practicar la coherència als textos, va ser un exercici amb molta importància ja que a l´examen hi anaven a eixir activitats com la que vam practicar.


Homenatge a Estellés i activitat de connectors subordinants.

Aquesta setmana vam tindre un dia amb una novetat, una activitat de lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, també hem fet un full sobre els connectors subordinants i traduir les oracions.

external image vicent-andres-estelles.jpg

Dimarts Toni va traure diversos poemes per que escollirem el que més ens agradà, els va lleguir ell mateix i després el repartia a qui volia lleguir-lo el dijous, aquests poemes són els que es lleguiran en l´activitat del dijous, van escollir poques persones els poemes pel dijous. A continuació, cada alumne va lleguir el seu poema i quan van acabar Toni digué que assagessin a casa amb una grabadora i així vorien les errades d´acentuació, pronunciació... després Toni va repartir un full amb una activitat de sintaxi, traduir oracions amb connectors subordinats, per corregir-la el divendres ja que el dijous no podiem per l´activitat de la lectura dels poemes de Vicent.

Dijous fou el dia que tots estavem esperant, el dia de la lectura dels poemes de Vicent Estellés, està considerat el poeta valencià més important del segle XX. Va ser a la sala d´actes i ens vam juntar amb un altre grup de 1er Batxillerat. Els alumnes de la nostra classe que van eixir foren: Mar, Eva, Andrea, Maite, Laura, Lorena i Sara Ramajo. Toni estava grabant l´actuació amb la seua càmera i al final de l´acte va lleguir un poema en anglès, també van lleguir les dos persones que vingueren per fer aquesta l´activitat. Quan ja vam lleguir els dos grups també es podia lleguir un altre poema que tenien ells impressos. Hem va agradar molt i hem vaig fixar en la forma de lleguir de Marcial, alumne de l´altre grup.

external image SALN_D~1.JPG

Divendres vam corregir a classe l´activitat de sintaxi. Vaig tindre la meita de les oracions bé però encara he de practicar molt més per l´examen d´aquest tercer trimestre per traure bona nota. També vam comentar l´activitat del dijous i Toni va dir que la podiem comentar al twitter.
Bon diumenge a tots!!

-Diumenge 28 d´abril de 2013.

Aquesta setmana va destacar sobre tot la lectura dels poemes de Vicent Andrés Estallés, poeta valencià del segle XX. L´activitat constà de eixir i lleguir un poema davant dels dos grups d´alumnes, de Toni i de dos persones que la van organitzar.

Dos novetats aquesta setmana.


De nou vaig a fer l´entrada al bloc de 21 A per dir-vos tot sobre aquesta setmana de les classes de valencià. Hem tingut dos novetats, les nostres audicions de Terra Baixa i un video on eixen els meus companys llegint els poemes del poeta valencià Vicent Andrés Estellés, activitat que vam fer el dijous de la setmana passada a la sala d´actes del meu institut.
Dimarts, vam corregir una altra vegada la fitxa de sintaxi, traducció i connectors subordinants, jo personalmet vaig fer dos exercicis, un dels que vaig corregir fou: Desde que acaba el curso hasta que empieza el selectivo pasan dos semanas. = Des que acaba el curs fins que comença el selectiu passen dos semanes. També uns dels connectors eren:
--Para que----->per tal que.
--Mal que------>encara que.
--Por el que--->pel qual.
En aquesta fitxa vam comentar quehi era un arnadí, Toni ens diguè que era un postre valencià que es fanomés en l´època de Pasqua, és una calabassa amb molt sucre. En aquesta classe Toni ens va dir que teniem que fer un portfoli amb les nostres deu millors entrades de tot el curs, treball que faremmés tard.

Dijous fou el dia que Toni ens va posar la nostra gravaciódel fragment que més en va cridar l´atenció del llibre d´aquest trimestre, Terra Baixa. Va repartir un full on teniem que posarla valoració sobre la nostra intervenció oral, també podiem avaluarla nota dels altres companys. Els paràmetresque teniem que tindre en conta eren:
LECTURA DEL FRAGMENT ( açí jo hem vaig possar quatre punts).
PRESENTACIÓ DEL FRAGMENT ( hem vaig possar en aquest apartat quatre punts).
COMENTARI DEL FRAGMENT ( açí un punt a soles, Toni en diguè que en aquest apartat era el que menys punts tenien tots els alumnes).

En conclusió la nota que jo hem vaig posar era un nou però Toni considerà que era un deu, la nota màximaque es podia traure era de quinze punts, cinc punts cada apartat.

Divendres el professor ens va repartir un full on hi havien quatre entrades al bloc del nostre grup, les posà perquè corregírem les errades que hi havien. Les errades més comeses van ser:
Posar els dies de la setmana amb majúscula, ja que els dies de la setmana en valencià són considerats adverbisi no substantius.
Teniem que = haviem de.
Per a que = per tal que.
Conectors = connectors.
Vam vore que algunes entrades tenien poca coherència i poca cohesió. Vam destacar un altre dia més que el full dels connectors subordinants va pel control d´aquest trimestre. Crec que una activitat així es molt bona ja què ens ajuda a escriure bé en valencià i a donar-nosconta de les nostres errades de vocabulari i gramàtica. Toni ens va posar un video on eixien els meus companys llegint els poemes de Vicent Estellés, jo crec què en general tots van estar bé encara que alguns lleguien millor que altres. No ens donà temps d´acabar la quarta entrada i el mestre ens diguè que l´acabarem a casa per tindre-la feta el pròxim dia de classe, el dimarts.

Aixó ha sigut tot durant aquesta setmana a les classes de valencià. Fins la setmana que bé!
external image TERRABAIXA+portada+def.jpgexternal image estelles.jpg

-Diumenge 5 de maig de 2013.

Van destacar les nostres audicions que vam fer a classe del treball de Terra Baixa, al principi fou un poc incòmode que tots escoltàsen la teua grabació però després et donoves conta que no pasava res. També hi ha que destacar el vídeo de la lectura dels poemes del gran poeta, Vicent Estellés.

Videolits i pràctica dels connectors.


Una setmana més acabada, cada vegada ens queda menys per acabar el curs. Com dic en el títol d´aquesta entrada, hem vist molts videolits aquesta setmana tant els dels meus companys de classe com els dels altres grups. A classe vam valorar els distints videolits que vam vore al projector de classe. Una vegada més Toni ens donà una fulla de pràctica dels connectors.

La clase del dimarts es va dividir en dues parts, durant la primera part vam corregir la fulla dels procediments de cohesió, l´exercici de pràctica. En aquest exercici havíem de destacar els elements de cohesió que hi anavem encontrant. Alguns dels meus companys van encontrar com a elements:
Perquè; connector causal.
El 3 de juliol de 2006; Complement Circunstancial de Temps.
Sinonimia ( conductor i maquinista ).
Els elements que vaig dir jo van ser:
Índex gràfics, els números que servixen per a ordenar la informació.
El tipus de lletra, la diferència del la grandaria de la lletra del títol i la grandaria de la resta del text.
La segona part d´aquesta classe la dedicàrem a vore la valoració d´un videolit. Vam expondre que la calitat de les imatges té que ser de bona calitat i que es puga vore bé, després la veu es té que escoltar clara. Al final del videolit es té que possar la procedència de les imatges i de la música. També hi ha d´haver un tútol i els noms dels autors.

Dijous vam dedicar tota la classe a valorar els videolits dels meus companys de classe que els fèren. Toni va repartir a uns quants una fulla, la rúbrica d´avaluació del videolit de Terra Baixa. La puntuació máxima era de 20 punts.
Alguns alumnes es van encargar d´avaluar una part de les deu amb les que contava la rúbrica. Jo no tenia que evaluar ninguna part però si que vaig evaluar el videolit fet per Carlos Macias i Raquel Sister. La puntuació meua va ser de 19 punts, li vaig restar un punt a l´apartat de claretat de text, ja que de vegades el text pasava ràpidament. La meua opinió és que el videolit va estarmolt bé.

Divendres Toni ens va repartir la fitxa 6, que eren exercicis de connectors on hem de posar el tipus de connector que és i substituir-los per uns altres. També indicar qui n´és l´antecedent, substituir una paraula repetida al text per una paraula equivalent i l´últim exercici hi és dels signes de puntuació. El professor ens diguè que aquesta fulla l'hem de portar el dimarts feta.
Quan el mestre va acabar d´explicar el full acabàrem de vore els videolits que ens faltaven l´altre dia, Toni ens va ensenyar el videolit de Pablo, alumne dels 21 T i uns altres videolits com per exemple el de Laura Fernández que hi estava molt bé.

Ànim companys ja falta menys per arribar a l´estiu!
external image hqdefault.jpg

-Diumenge 19 de maig de 2013.

Durant les classes d´aquesta setmana vam vore els videolits de la meua classe i també els dels altres grups que el van fer. També hi ha que destacar la pràctica dels exercicis de connectors que ens va servir per practicar quan va arribar l´examen.

Setmana amb vaga i principis bàsics de la cohesió.


Aquesta setmana vam tindre de nou un dia de vaga, feia molt de temps que no ens perdíem una classe de valencià per culpa d´una vaga o un dia de festa. El dia de la vaga fou el dijous d´aquesta setmana, la vaga fou general pels recorts que estem tenint a les escoles. Alguns professors també fèren vaga.
Durant la setmana vam estar corregint algunes entrades del bloc que ens donàva Toni en unes fulles i també ens donà el full dels procediments de la cohesió (ordenar, relacionar i distribuir la informació).

Dimarts ens dedicàrem a corregir la fulla de les errades del grup 21 T que Toni ens va donar. La característica d´aquest full hi era que les errades estàven marcades però nosaltres havíem d´esbrinar on estava l´errada. Algunes errades que es van cometre foren: deixar frases amb poc de detall, l´apostrofació (sem=se´m)...
Quan vam acabar de corregir les errades Toni ens deixà temps per fer l´altra part del full, les errades del meu grup.

Dijous no vam donar classe perquè hi havia vaga general pels retalls a les escoles.

Divendres vam corregir les errades ortogràfiques, lèxiques, gramaticals i de cohesió de les entrades del meu grup que hi estaven en el full que donà Toni el dimarts. L´errada que més em va sorprendre fou que la paraula ´´salón`` es deia sala en compte de saló. També vam senyalar que la paraula l´hashtag estava bé escrita i Toni ens va explicar que twittear no es diu així, es diu tuitejar ó piular.
La meua opinió sobre aquestes activitats és que ens ajuda molt perquè així podem donar-nos conta de les errades que fem quan escrivim en valencià i també per fer les entrades al bloc amb menys errades cada vegada.
A continuació d´acabar aquesta activitat Toni ens va explicar els procediments de cohesió.
Els principis bàsics de la cohesió són:
 • El gènere.
 • El nombre.
 • La persona.
El tipus de lletra no té res a veure amb si la lletra es arial, verdana... sinó amb la grandaria de la lletra per destacar alguna cosa, com el títol. Vam recordar els tipus de connectors que són: additius, disjuntius, contrastius, causa-conseqüencia, condició, finalitat, circumstancials (temps, manera i lloc). El professor ens va concretar que els circumloquis són com la sinonímia i que les proformes són paraules que poden substituir a un sintagma.

Vam destacar que quan s´està relatant s´usa els verbs en pasat i quan s´està informant els verbes han de estar en present.

Com a deures pel pròxim dia de valencià Toni ens manà que busquem els elements de cohesió al text que hi està debaix de la teoria dels procediments de cohesió.

Espere que us haja agradat lleguir la meua entrada, fins la setmana que ve!

external image PARLAM~1.JPG

Reflexió del curs


Aquest curs ha sigut molt intens i he aprés moltes coses tant en cohesió, correcció gramatical i ortogràfica, utilitzar diversos programes d´informàtica com en temes de literatura.

Ha sigut el primer any que disfrute de les classes de valencià ja que no es feien pesades com altres anys, la idea de no tindre llibre pareixia una bogeria però amb el pas del temps vam vore com era millor.

En la meua opinió crec que Toni ha acertat amb les pràctiques a classe dels exercicis que hem fet durant tot el curs ja que en moltes ocasions en van ajudar per plantejar l´examen. També tant la nota dels llibres de lectura, els treballs i els llibres optatius ens han ajudat molt en la nota i per supost l´actitud a classe i els positius.

En general aquest ha sigut un bon any, un any per recordar!