Presentació personal.


Lorena barcia 1r de batxiller classe 21A

Aquest curs per primera vegada vaig utilitzar l'ordinador per a fer treballs de valencià en un bloc, que teniem que escriure totes les setmanes des-de el primer dia de curs en el bloc de portafoli 21A. Jo mai he fet això en ningun curs i tot això me va agradar moltíssim. També aquest nivells de valencià me va paregut be perquè, no va ser massa difícil per a aprendré.

En quant a mis expectatives, dir que estava molt nerviosa quan me van dir que teniem que utilitzar xarxes socials, i blocs per a escriure tot sobre l'assignatura. També dir que me va sorprendre molt tot lo que se pot fer amb les xarxes socials, i la comunicació per internet, saber que i a moltes tipus de connexions i que solo jo se utilitzar dues de moltes que i han.

De tot això, vol continuar dia a dia aprendre sobre internet i les seus ferramentes que no coneixia.


Crec que e sigut una bona alumna a classe i con els meus companys, perquè sempre e estat atingut a classe quan el professor explicava lo que farien a classe cada setmana. També en els treball per grups que lo varem fer molt be, i que vaig fer treballs voluntaris per a sumar nota, perquè el valencià encara no el vaig parlar molt a classe, me agrada.


el meu objectiu personal, era que pogué exposar treballs davant de tota una classe, perquè abans de 1r de batxiller mai lo havia fet, i sempre me pose molt nerviosa i la veritat que quan lo vaig fer en valencià, se me va anar tota la vergonya, i aquest va ser el meu objectiu mes important del curs.
Després l'altre objectiu era aprendre sobre lo que hem fet a classe, com utilitzar un bloc per a comentar tot i que jo mai havia fet això.


2 SETMANES MES
Aquesta setmana en classe de valencià hem acabat la fulla de frases que encara ens quedava per corregir. Després de acabar, Toni ens va dir de nou que abans de finalitzar les classes tenim que fer el nostre propi bloc (wiki personal),
external image personal_page_wordpress_theme_0366m.jpgon posarem els 10 treballs mes importants.

Dijous: A classe Toni va donar una fulla per alguns voluntaris que volien puntuar les gravacions Després de escoltar-las va dir la nota que va posar el a cada persona, jo com no vaig llegir ningú poema no vaig demanar la fulla però els meus companys al escoltar-les llegir els seus poemes me'n va agradar molt.
Toni també va dir que el centre vol posar al seu bloc els vídeos de on estem llegint els poemes.

Dimarts dia 7: Toni va donar altra fulla per a corregir els errors que teniem quan escrivim al bloc.

Dijous dia 9: Aquest dia va haver vaga per això els que no hem anat a classe aquest dia no sabem lo qui va donar.

Divendres 10: No vaig poder anar a classe.
external image vaaa.jpg
Aquest dia va ser l'ultima per poder entregar el treball creatiu de terra baixa i jo el vaig fer amb la meva company-era Bea.

Volia posar aquesta entrada perquè ja faltava molt poc per fer aquest wiki personal.
Lo que mes me ha costat, va ser; corregir les paraules que Toni ens va donar en fulles, també quan volia que alguns de classe llegeixen poemes, jo no el vaig fer perquè me dona moltíssim vergonya.


INFORMACIÓ DE TRIMESTRE


Aquesta setmana hem tingut dies de vaga, per això l'únic dia que donarem classe va ser el divendres.
Quan entrarem a classe teniem que agafar dos fulles que Toni ens va deixar dalt d'una taula i després varem bore que en la pissarra havien coses apuntades i lo va explicar

L' Informació que estava posada en la pissarra eren les fexes dels exàmens de aquest trimestre.

external image exaaaaam.jpg

Dijous 14 simulacre de Literatura.
Divendres 22 control Literatura
Dimarts 5 de març treball Tirant lo blanc
Dijous control Coherència i Adequació
En les fulles que nos va donar hi havia el treball de lectura de Tirant lo blanc per a fer aquest trimestre.


external image tirant+lo+blanc.jpg

El treball tracta de que tenim que llegir cada alumne de la classe un Capitol del llibre i fer un resum com minin de 150 paraules i després el tenim que publicar-lo com una entrada de bloc.

La segona part del treball, es que tenim que fer un treball creatiu amb unes opciones que tenim possades a la fulla.

*Redactar un xat o tutejar un diàleg
*Elaborar una noticia periodística con el titol: Tirant arriba a Constantinoble amb un gran exèrcit.
*Elaborar una noticia periodística con el titol: Tirant venç els turcs i allibera Constantinoble.
*Fer un cartell publicitari
*Fer una entrevista per a una revista militar
*fer una entrevista de societat a una dama de la cort de Constantinoble
*Redactar un text juridicoadministratiu certificant la mort de Tirant
*Redactar un text juridicoadministratiu de notificació de l'enllaç matrimonial de Tirant i Carmesina
*Redactar una carta de amor
*Escriure una carta a Joanot Martorell
*redacta una carta personal a un dels personatges del Tirant o a la mateix autor.

La segona fulla que va donar, eren tex-tos diferents sobre la coherència, cada text parla d'una cosa diferent. De aquesta fulla tenim que fer un mapa conceptual.

E volgut agafar aquesta entrada perquè era lo que teniem q fer en el 2º trimestre, el treball de tirant lo blanc.en aquest treball podíem fer; treballs voluntaris, treball creatiu....Del treballs, jo vaig fer una de les opcions de damunt. Lo que mes m'ha costat fer va ser el resum, perquè jo sempre els resums els fetge molts curts.


LA SETMANA PASSADA


Aquesta setmana passada varem ver diverses coces a classe.

Dilluns a classe varem veure la variació lingüística, que Toni ens va donar una fulla per a treballar a classe de 17 texts orals en diferents llengües, dialectes i subdialectes, i teniem que caracteritzar només les varietats que apareixien en català.

Dijous varem fer unaltre full de quadre, que teniem que escoltar dues vegades l' enregistrament i completar la graella amb les característiques dels 13 textos orals.

Divendres Toni ens va dar un altra fulla amb la literatura que anirem a donar en aquesta avaluació.
Aquesta avaluació donarem la HISTÒRIA I AUTORS DE PROSA.

INTRODUCCIÓ
APARICIÓ I CONSOLIDACIÓ D'UNA LITERATURA (dels origens al Segle d'Or)

I. Visió general
II. Contextualització historicocultural
III. Els moviments culturals i la producció literària


Despres en la fulla tambe posa les lectures que farem a classe i els comentaris:

Ramon Llull
Les cròniques
Llibres de Cavalleria
Prosa moral
external image autores-en-%C3%B1biblioteca.jpg
Humanisme
Novel·la cavalleresca
Isabel de Villena
Joan Roís de Corella

De aquest autors tenim preguntes generals per al comentari oral o escrit de cada fragment de text, preguntes parcials sobre els fragments 03, 05, 12, 14, 16, 17.

Aquesta, va ser per a un control i va ser entre complicat i fàcil. En l'examen entraven algunes d'aquestes autors del segle d'or. Em va costar un poquet aprendrem lo que teniem que estudiar, però em va eixir bé.

Exposicions


Aquesta setmana a classe de valencià hem començat amb les exposicions dels grups.
external image exponer1.jpg


En el grup número u es trobava Jefferson, Henry i Marc però ell no va exposar perquè no havia anat a classe Ens van parlar de la contextualització historicocultural en què es trobaven:
-els antecedents històrics
-l'inici d'un estat
-l'inici d'un estat
a Jefferson ho puntuï amb una nota d'un 6 ja Henry amb una nota de 7.

En el segon grup es trobaven Lucía, carlos, adrian, raquel i sergio fortes. ens van parlar dels poetes aradigovalencianos.
-Ibn Khafaja d`Alzira
-Ibn Al-abbar
-Ibn Al-abbae de Denia
-Al-russafi

Les dues exposicions que hem vist fins ara no han estat molt malament però segurament ho podien haver fet moltíssim millor, si més no aquesta és la meva opinió.

Bo, dir que aquest va ser lo que menys em va agradar de tot l'any. El tindre que fer una exposició davant de moltes persones a les que jo no coneixia encara me posava molt malament, peró al final em va eixir molt bé i això em va agradar.

L'ULTIMA ENTRADA


BO AQUESTA ÉS LA MEVA ULTIMA ENTRADA. DIR QUE AIXÒ DE TENIR QUE ESCRIURE CADA SETMANA AL BLOC EL QUE ES FA A CLASSE EM ESTAVA AGRADANT MOLT I ESPERO QUE EL SEGÜENT CURS SIGUI UNA MICA PAREGUT.===

external image descarga+(1).jpgAQUESTA SETMANA A CLASSE TONI ENS VA DONAR ALTRES FULLS DE LA COHESIÓ I VAM ESTAR FENT UNS EXERCICIS. TAMBÉ ENS VA DONAR UN FULL PER PRACTICAR EXERCICIS DEL TEMARI QUE ESTEM DONANT.
TENÍEM FER EN CADA EXERCICI ALGUNA COSA DIFERENT.
-CONVERTIR LES ORACIONS INDEPENDENTS EN ORACIONS COORDINADES.
-TRANSFORMAR ORACIONS COORDINADES EN UNA ESTRUCTURA DE SUBORDINACIÓ.
-CONSTRUIR UNA RELATIVA O UNA APOSICIÓ.
-FORMAR CLÀUSULES DE PARTICIPI O GERUNDI.
-CONSTRUIR UNA ORACIÓ COMPOSTA O UN TEXT D'ESTIL COHESIONAT.


L'ÚLTIM DIA ACABEM DE CORREGIR ELS EXERCICIS QUE FALTAVEN i TONI ENS VA POSAR LA DATA DE L'EXAMEN (DIA 13 DE JUNY) I QUE EL DIMARTS A L'AULA D'INFORMÀTICA ENS EXPLICARIA COM FER EL WIKI PERSONAL I ENS VA DONAR DE TEMPS FINS DIUMENGE DIA 16 DE JUNY.

Aquesta entrada va ser l'ultima de aquest trimestre i va ser la informació per a fer l'examen, que em eixir malament. D'aquest examen la veritat es que no vaig aprendre molt perquè la cohesió en algunes cases me pareix un poquet difícil per a aprendre.


Dues setmanes mes


Bo dir que aquesta serà l'última entrada que faré de dues setmanes, perquè les que me falten las faré de una setmana.

Aquestes setmanes lo que varem fer ha sigut fer els treballs creatius de TERRA BAIXA i tota la classe o la majoria va fer el videolit sobre el llibre aquest que varem llegir.Jo vaig fer el treball amb Bea i hem va paregut molt bonic i em va agradar molt.

Toni ens va donar en aquestes setmanes varies fulles de la cohesió com aquestes:

-Procediments de cohesió

-La cohesió textual (fitxa 1)

=-Els mecanismes de referènciaexternal image valeennn.jpg

En la primera fulla teniem que identificar en el text 'L'accident del metre del València les 10 claus d'una tragèdia silenciada',aquesta informació:

-Bàsica

-Tipus de lletra

-Signes de puntuació

-Anàfora......

En la segona varem practicar els mecanismes de referència.

La tercera i l'última ens explicava que es la Cohesió, les relacions referencials, els mecanismes gramaticals, la dixi, l'anàfora, dixi textual....Això de la cohesió textual com he dit abans, no es molt fàcil però en altres cases si, com ara conèixer els signes de puntuació, el tipus de lletra en que esta escrit un text....


Dia de simulacre


En aquesta setmana, varem tindre dos dies de classe de valència El dijous anaren a fer el simulacre del control però com van vindre dos persones a dar-nos una conferencia no el varem fer, però el divendres si que el varem fer, i després de fer-lo el varem corregir i ningú de classe va tindre 13 encerts però si que varem llegar a uns 10 de encerts. Després de corregir Toni ens va donar una fulla de a coherència L'estructura del Tema, per a repassar i tenim que fer per al pròxim dia de classe el exercicis de les altres fulles.

D'aquesta entrada tinc que dir que això de simulacres me pareix bé, ja que jo mai havia fet aquestes tipus de examens però clar, no es lo mateix 1r de batxiller que ESO. No em costa molt fer els examens de valencià perque com fem els simulacres ja saps com mes o menys van a ser.

ULTIMA SETMANA


L'altra setmana varem treballar la coherència i l'adequació per a fer el divendres el control.
Toni ens va dir que podem tindre els apunts damunt la taula el dia de l' examen.
El dijous va ser el dia del control de la coherència i l'adequació, teniem que posar moltes coses;
- variacions dialectals
- l'estructura del tema
- tipus de text que era
- progressió temàtica....

external image examen-mir.jpg

El control a mi, no lo tindre molt be per que me va eixir molt mal.

Vaig elegir aquesta entrada, perquè l'examen que varem fer de les variacions dialectals.... encara que teniem els apunts en la taula, no va ser fàcil, però poquet a poquet es va millorant. Però dir que tindre els apunts a la mà, ajuda moltíssim ha l'hora de fer les controls.


ÚLTIMA AVALUACIÓ


external image llibre+tb.jpgQuan vàrem estar de vacances de Pasqua Toni va posar en primer de debat el treball que havíem de fer per tal que, quan començàrem la classe, el tinguérem ja elaborat.En el bloc posava que teniem que tindre feta la fitxa de sintaxi 1 per davant i per darrere, i també teniem que llegir el llibre Terra baixa.
Des que vàrem començar aquest trimestre varem fer varies coses. El primer dia nos va explicar tot lo que farem a aquest trimestre. Varem començar a corregir la fitxa de sintaxis i ens va explicar algunes coses.

Dijous ens va donar l'ultima fitxa del mateix tema, també ens va dir que el dimarts faríem l'examen del llibre però alguns encara no els van llegir i Toni va canviar el dia.

Divendres ens va dir que després de l'examen començaríem amb la Tertúlia que seria amb un micròfon i a la classe no el va agradar molt.

L'altra setmana varem fer l'examen del llibre i no va ser molt difícil però a mi en va eixir malament i després començo casi tota la classe amb la tertúlia però un poquet amb nervis perquè gravar amb micròfon que era una cosa nova per a nosaltres.
En aquesta sols puc dir que quan Toni (Mestre) va dir de que teniem que agafar un fragment del llibre i parlar davant la classe amb un micròfon el meu cor va eixir disparant, perquè en realitat en aquest curs tot es nou i mai vaig fer estes coses. També dir que al final no el vaig fer per vergonya, però la classe se va animar i lo va fer molt bé.

COMENTARI DE TEXT


L'APARICIÓ DEL REI EN JOAN D'ARAGÓ

L'autor d'aquest fragment es Bernat Metge l'humanista més complet que trobem a la corona d'Aragó va nàixer a Barcelona entre 1340 i el 1346 i va morir en la mateixa ciutat a l'any 1413. Va ser notari de la reina. Bernat Metge va ser processat el 1388 a causa de les pressisions de les ciutats de Barcelona i València i posteriorment rehabilitat. Aquest procés provocà una de les seus obres més importants, lo somni. La seva producció literària és una barreja de traduccions d'obres clàssiques.
El tema de què tracta aquest fragment és l'aparició del rei En Joan d'Aragó.
Aquest fragment conta com l'autor, que està tancat a la presó, en un moment se li apareix el rei Joan I per la mort del qual Metge estava acusat. El rei Joan I se li apareix amb dues homes al seu costat, ells eren Orfeu i Tirèsis, dos personatges de la mitologia. Bernat no va creure que el rei pogué estar perquè va morir l'anterior dia, i perquè con que els esperits no parlen, no s'ho creia, però quan el rei li diu que els esperits sí que podien parlar.

Per moltes coses que li diuen com diu en el fragment "l'home creu moltes coses que no pot veure", Bernat se'l creu en això que veu, de la resta, no vol res. Esta escrit en primera persona
Quant a l'estil em pareix molt beu expressat i una gran prosa.Respecte de l'autor me pareix un poc antic a l'igual que l'època, Perquè antigament no es creia molt en els esperits, ara en l'actualitat es creu més en tot això.

Aquest va ser un altre comentari de text que teniem que fer sobre un llibre, i a mi en va tocar aquest fragment de Bernat Metge i em va paregut una bona prosa i em va agradar. De aquestes fragments que a classe em llegit, em vaig donar conta de que conten histories reals o de ficció també però mes reals, a l'hora de que en l'actualitat passen les mateixes coses encara.REFLEXIÓ


Finalment en tot el curs, hem après moltes coses i molts importants per poder anar bé de informació a 2º de batxiller. La majoria d'activitats que hem fet en tot el curs, van ser noves i van costar un poquet per a aprendre-les ja que mai, per la meua part, no havia fet res de tot això com lo de fer un bloc, que no coneixia res de com iva, o qualsevol altra cosa de internet, perquè jo lo mes que puc manejar es el Facebook i tampoc l'utilitze molt al mateix temps que el Twitter, que hem vaig fer a soles perquè tota la classe es comunicava per ací.

Aquest curs em va parèixer molt agradable, ja que hem aprendre moltes coses que no coneixíem, i ara si, gracies a aquest curs. De tot això esper poder seguir controlant les xarxes socials....
El sistema de treball va ser molt diferent, però agradable.

Graciés Toni, per aquest curs.

.